Parkolóház épül PDF Nyomtatás
2010. május 17.

Parkolóház épül Kaposvár belvárosában

2010. május 25. 13:20

Új parkolókkal bővül Kaposvár belvárosa, az Ady Endre utca mögött épülő parkolóházat várhatóan július végén adják át.

Az Ady Endre utca északi tömbje mögött épülő új parkolóházban tartott sajtótájékoztatót Szita Károly polgármester kedden. A helyszíni szemle során megtudtuk: a 12-14. szám mögötti felszíni parkolók bővítésével és egy kétszintes parkolóház építésével összesen 126 új parkolóhely jön létre Kaposvár belvárosában. Mindeközben már elkezdődött a térkövezés is, a teljes beruházás 237 millió forintba kerül, ebből 118 milliót támogatásból finanszíroz a város.

Jól halad az Ady Endre utca térkövezése


Szita Károly elmondta: a parkolóház az önkormányzat és a Kapos Hotel közös beruházása, az alsó szint közforgalmú lesz, míg a felső szint a szállodáé, ezáltal megoldódik a szálloda parkolási gondja is. A parkolóépítéssel az egész tömbbelső is rendezetté válik, mind az Ady Endre utca páros oldali, mind a Kontrássy utca páratlan oldali lakóházak számára is burkolt szerviz út készül, egységes kerítéssel és új kapubejárókkal.

  A kétszintes parkolóház határideje 2010. augusztus 6-a, de várhatóan már júliusban átadják


Szita Károly hozzátette: az építkezés során derült ki, hogy az Ady Endre utca páros oldali lakóházainak csapadékelvezetése elhasználódott, így ennek újjáépítése is megoldódik. A kétszintes építmény oldalát kúszónövényekkel futtatják be, körülötte pihenőhelyeket, parkot alakítanak ki és egy úgynevezett illatkertet, melyet különleges virágokkal ültetnek be.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az Ady Endre utcába nem hajthatnak majd be autók, kizárólag a Kontrássy utcából lehet megközelíteni a parkolókat.

Szita Károly polgármester azt mondta: a Noszlopy utca és a régi mozi felújításával, illetve a városháza alatti parkolók építésével teljes lesz a belváros sétáló övezetté való alakítása, melyet még elődje kezdett meg 1988-ban, ekkor hozták létre ugyanis a kaposvári sétálóutcát. A folyamatot aztán 2002-ben a Múzeumköz, majd 2003-ban a Teleki utca sétálóvá való alakítása követte, míg 2004-ben pedig a Kossuth teret zárták le és rakták le díszkővel.
A felszíni parkoló és az utak június végére elkészülnek, a kétszintes parkolóház határideje 2010. augusztus 6-a, de várhatóan már júliusban átadják. A rekonstrukció az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg.

 
Kaposvár Épül!
Kaposvár
Uszoda
Kaposvár Uszoda
Kaposvár
Agóra
Kaposvar Agóra
Kaposvár

Kaposvár